Shield 2018 projects 9
Shield 2018 projects 2
Shield 2018 projects 20
Shield 2018 projects 6
Shield 2018 projects 17

2018 PROJECTS

Abbot’s Hill School - Art Room

We were instructed to carry out a comprehensive refurbishment of the existing Art Room and adjoining storage area.  This included supplying and installing perimeter storage units and plan chests.  We also changed the Belfast sinks for large stainless-steel sinks with drainers and provided large mobile student work stations with pepperpot stools.  Desktop easels were also supplied.

Aylesbury Grammar School -
Dining Hall

During the Summer of 2015 we converted the Hitchcock library into 2 science laboratories.  The library was housed temporarily whilst a new building was constructed.  We were asked to design and install furniture to the new library, classrooms and offices within this purpose built space.

We added to and matched the existing library furniture to avoid waste and unnecessary cost.

Bottisham Village College -
Library

As part of the school refurbishment programme, the existing library was relocated to the old main school hall.  We had to ensure that the bookshelves could be accessible to all students and members of the local community, who are encouraged to share the facilities which include a soft seating for younger users.  We manufactured the bookshelves in Hacienda White from Egger with graphite grey shelves.  We supplied a large reception desk for the librarians’ use finished in walnut.  We installed bespoke lightbulb shaped work areas complete with centralised power and USB charging pods.

Kingston Grammar School -
STEAM Room

We designed the room to be a very flexible teaching space ideally suited to the varied departments’ needs.  We had to allow space for a 3D printer and individual charging bays for 16 laptops and a further 16 PiTop laptops.  We installed a cavity wall behind which was concealed the power and data cables for the wall-mounted monitors.  In addition, the student tables were fitted with lockable castors in order that the teaching space could be easily reconfigured.  We designed a bespoke storage wall with integrated, glass-fronted display cupboards with LED lighting and large format TV monitor.

Southend High School For Girls -
Science Dept Refurbishment

The school’s expansion plan relocated the geography department to a brand-new building.  This allowed additional rooms for the science department.  We were tasked with providing two physics laboratories, prep room, large chemistry laboratory together with a media classroom and staff office.  We achieved this by utilising these additional rooms and reconfiguring the existing science rooms.

St Gabriel’s School - Biology,
Chemistry and Physics Laboratories

We were asked to modernise the existing science laboratories which had reached the end of their effective life.  All rooms were designed to be forward-facing and were designed individually to suit the specific needs of each subject.  Whilst common materials were used across the three rooms, each were given a distinctive splash of colour.  All of the services were renewed including replacing a gas cannister supply with a mains gas supply and installed a new boiler.

Abbot's Hill School –
Year 8, 9, 10 & 11 Common Rooms

 

We updated the existing common rooms to create modern, practical and comfortable environments.  We installed new LED lighting and integral heating / cooling.  We decorated throughout and fitted Durafloor Storm carpet.  Individual lockers were installed. Perimeter staggered seating upholstered in a mix of Camira Hemp & Hebden fabrics creating contemporary, relaxing spaces.  We also installed storage units for musical instruments and hockey / lacrosse sticks and laptop charging units.

Dr Challoner's High School
– Science Laboratory & KS5 Laboratory

 

Having relocated the art department during Summer 2017, we were commissioned to turn the old art rooms into a large science laboratory and smaller KS5 learning space.  The project involved structural works, new walls and ceilings throughout and an HVAC system.  We installed Forbo Black Seagrass flooring and white furniture to both rooms.  We fitted Velstone Silver Dust worktops to the main laboratory and white CDF worktops to the KS5 room.  We introduced a splash of colour with green Hille pepperpot stools.

Copyright Shield Interiors Ltd 2020