Shield Education Refurbishment
Shield Education Refurbishment
Shield Education Refurbishment
Shield Education Refurbishment
Shield Education Refurbishment
Shield Education Refurbishment

2019 PROJECTS

Shield Eastwood Academy14.jpg
The Eastwood Academy -
Science Laboratories & Teaching Rooms

This large turnkey project refurbished 2 teaching rooms, 2 laboratories and a technician's room.   The laboratories teachers' islands incorporated student seating.  All rooms featured a distinctive wall matching the school colours.  Storage cupboards featured locking doors for extra security.

A new fume cupboard and dedicated storage was created for technicians.

Eastwood-academy-BW.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Shield Education RefubishmentShield Educ
Cliff Park Academy -
Science Laboratories

We created 2 laboratories to dramatically improve exiting tired and dark teaching facilities.  We installed a suspended ceiling with energy efficient lighting and supplied all services to fixed island desks neatly concealed in a central unit.  Matching storage cupboards including student bag storage were installed.

logo-cliff-park-full.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Shield Education Refubishment - Abbots H
Abbot’s Hill School - Library

We designed and supplied a range of free-standing furniture to create a more more environment in a traditional room.  This included a dedicated librarian's desk incorporating storage cupboards and electrical supply.

The student furniture included nesting tables and soft furnished areas .

Abbotts Hill.png

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
007.jpg
Ormiston Denes Academy -
Science Laboratory

We created a new laboratory based on fixed island seating, island teaching desk and fitted storage with Gratnell tray storage.  Wall and furniture colours were designed to create an impact and match school colours.

Denes-Academy-BW.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
007.jpg
St. Edward’s Academy - Dining Hall

 We designed and supplied bespoke heavy-duty dining tables and matching bench seating which could be stored on top of tables for easy floor cleaning.   Table and bench edges were finished in a recyclable 2mm ABS material to match the school's colour palette.  Tables and benches were constructed in welded steel frames for longevity of use.

St-Edwards-Academy-BW.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
011.jpg
Stalham School -
Science Laboratories and Tech Room

We created two laboratories using fixed islands.  We made specific provisions for wheelchair access using electrically powered variable height work station and low-level sink unit.

The technicians room was modernised by supplying a new sink unit, island unit and fitted storage including full height cupboards in matching colours.

Stalham-High-School-BW.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
008.jpg
Hadleigh High School -
Science Laboratories

We worked to a strict  budget and timetable to design and refurbish 4 teaching rooms and 2 laboratories. We installed purposed designed island units and design with matching storage and seating. 

Hadleigh-High-BW.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
003.jpg
St. Gabriel’s - Library

As the library had many distinctive architectural features, we were tasked to create a more modern environment whilst retaining the traditional features.  We redecorated throughout in traditional heritage colours and designed bespoke free-standing furniture which features castors for flexible layouts.  Soft seating was used to link shelving units.

St-Gabriels.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
008.jpg
The Eastwood Academy -
Food Tech

We were asked to modernise and improve the layout in a Food Tech room.

We created bespoke island unit to integrate with end of unit ovens. A distinctive coloured teaching wall matched the school colours.

Improved lighting was installed, greatly improving the teaching environment.

Eastwood-academy-BW.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
006.jpg
Beaconsfield High School -
Toilets

Two toilet facilities were completely updated.  We cladded all walls in a smooth finish for easy cleaning, replaced flooring and installed all new sanitary ware and sinks.  The units were fully integrated and featured touches toilet flush and sink taps for improved hygiene

Beaconsfield-High-School-Logo-BW.gif

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom